• Adresa
  • Strada Tilisca, Nr. 2
  • Sibiu

5 Aspecte de care sa tineti cont pentru ingrijirea bateriilor de stivuitor si nacela

5 Aspecte de care sa tineti cont pentru ingrijirea bateriilor de stivuitor si nacela
15
May

5 Aspecte de care sa tineti cont pentru ingrijirea bateriilor de stivuitor si nacela

baurent.ro

Cum sa prelungesti viata bateriilor de tractiune de pe utilaje - nacele si stivuitoare

Multe firme lupta momentan cu efectele produse de Virusul Covid-19. Exista multe domenii de lucru care momentan sunt paralizate complet, unele din lipsa de personal, altele care stau sa colapseze din lipsa de comenzi. Deasupra economiei globale se ridica nori cenusii...

Un efect care va veni si la noi in tara este ca flota de echipamente de ridicare - inclusiv utilajele electrice - vor fi folosite mai putin in perioada urmatoare, o perioada nedeterminata de timp, stivuitoarele si nacelele se vor misca mai putin din loc. In acest caz, intrebarea care ar trebui sa v-o puneti este urmatoarea: Cum avem grija de acumulatori in perioada de repaus pentru a putea fi folosite ulterior la parametrii normali?

De regula, utilajele de manipulare si ridicare cu propulsie electrica, pot sta o perioada lunga nefolosite, fara sa ridice probleme majore ulterior. Daca vorbim despre acumulatori Li-ION, acestea necesita o depozitare mai atenta pentru a putea fi refolositi in mod normal ulterior.

Mai jos va prezentam cateva reguli foarte importante, de care daca veti tine cont o sa prelungiti viata bateriilor industriale chiar daca utilajele vor sta nefolosite o perioada mai lunga de timp:

  • Asigurati-va ca bateriile sunt incarcate complet inainte de a fi lasate nefolosite o perioada indelungata. Aceasta va preveni sulfatarea acumulatorului - sulfatare care va scurta durata de viata considerabil. Alt efect al sulfatarii este dat de puterea redusa cat si de scurtarea ciclului de incarcare.
  • Depozitati bateriile de stivuitor intr-un mediu uscat, lipsit de rugina. Asigurati-va acestea nu vor fi intr-un mediu umed sau intr-un mediu foarte rece. Facand aceasta veti avea garantia ca acumulatorii vor fi inca buni de folosit o perioada lunga de acum incolo.
  • Demontati bateriile de pe utilaj, sau intrerupeti alimentarea cu curent. Altfel bateria se va descarca pe parcurs, intrucat va fi sub tensiune, iar anumiti consumatori ascunsi o pot descarca.
  • Incarcati acumulatorii complet o data pe luna, chiar daca stiti ca nacela nu va fi folosita o perioada mai lunga de atat. Procedand astfel o sa realizati ca utijele vor fi gata de lucru in momentul in care o sa aveti nevoie de ele.
  • Daca bateriile sunt pastrate pe aceasta perioada intr-o statie de incarcare, atunci lasati-le conectate la redresor. Incarcatorul va putea fi programat in asa fel incat acumulatorii sa fie incarcati la loc pe masura in care se descarca.

Daca veti tine cont de aceste sfaturi de ingrijire - pe perioada de nefolosire - baterii de putere, puteti fi siguri ca in momentul in care veti avea nevoie de ele, acestea nu va vor lasa balta si vor da randament. Aveti alte intrebari legate de intretinerea bateriilor de tractiune? Sunati-ne sau scrieti-ne un email, iar noi va vom ajuta cu placere!

 

Contact

ADRESA:STRADA TILISCA, NR. 2SIBIU
TELEFON|: 0746.914.637
EMAIL: INFO@BAURENT.RO