• Adresa
  • Strada Tilisca, Nr. 2
  • Sibiu

Optimizati procesul de incarcare descarcare din depozitul dumneavoastra

Optimizati procesul de incarcare descarcare din depozitul dumneavoastra
14
May

Optimizati procesul de incarcare descarcare din depozitul dumneavoastra

baurent.ro

 

Optimizati eficienta proceselor de incarcare descarcare

 

Procesele de manipulare marfuri este eficient in firma dumneavoastra?
 
In cazul manipularilor de marfuri, anumite proceduri se intersecteaza, sau chiar se influenteaza unele pe altele in mod pozitiv sau negativ.
Pivotul central in procesul de logistica si manipulari marfuri il reprezinta procesele care se imbina si completeaza unele pe altele, astfel incat logistica sa fie centrata in jurul costului minim. Incepand cu incarcare / descarcarea marfurilor putem vorbi despre cresterea eficientei.
Descarcarea de la nivelul solului cu ajutorului unui stivuitor cu contragreutate
O metoda foarte raspandita in logistica este activitatea de descarcare cu stivuitoare de la nivelul solului, fara rampa de descarcare. In acesta metoda, paletii se descarca in lateral de pe camion. Avantajul acestei metode, este ca descarcarea poate fi efectuata de catre o singura persoana – stivuitoristul. Dezavantajul mare este ca la acest tip de descarcare, distantele parcurse de utilaje cu sarcina pe furci este mai lunga, incetinind ritmul de descarcare.
Descarcarea camionului la rampa de descarcare cu ajutorul unei transpalete sau a unei lize electrice cu catarg.
In intreprinderile prevazute cu o rampa de incarcare – descarcare, se folosesc lize electrice si transpalete manuale. Aceste doua echipamente de ridicare, manipulare si transport scurteaza distanta de deplasare a marfurilor in depozit, implicit scurtand procesul logistic. In favoarea transpaletelor este pretul mic de achizitie. Daca insa luam in calcul procesul lent de manipulare marfuri – viteza de lucru redusa, atunci costurile totale calculate per europalet manipulat nu mai sunt atat de atractive. In cazul unei lize electrice cu catarg si cabina pentru stivuitorist, ofera manipulare mai rapida, acestea putand fi efectuata chiar si de un singur stivuitorist. Prin aceasta, costul de incarcare descarcare in depozit ramane la un nivel scazut. Calculat la nivelul unul an calendaristic, achizitia unei lize electrice se merita din plin.
 
In domeniul logisticii de incarcare – descarcare, nu prea exista o solutie standard
Metoda eficienta pentru o firma nu este eficienta si pentru alta societate. Unele firme opteaza pentru manipulari marfuri in 2 schimburi, alte depozite efectueaza manipulare paleti 24/24. Evidenta totala a descarcarilor si a incarcarilor, utilajele folosite, numarul de angajati implicati activ in manipulare, difera de la companie la companie, neputand fi stabilit un ritm si impus tuturor.

Contact

ADRESA:STRADA TILISCA, NR. 2SIBIU
TELEFON|: 0746.914.637
EMAIL: INFO@BAURENT.RO