• Adresa
  • Strada Tilisca, Nr. 2
  • Sibiu

Spune STOP umiditatii din casa

Spune STOP umiditatii din casa
22
May

Spune STOP umiditatii din casa

baurent.ro

Spune STOP umiditatii din casa

Din categoria: Cum sa reduc umiditatea de acasa?
Umiditatea si temperatura din casa influenteaza starea ta de bine si starea cladirii. Umiditatea excesiva avantajeaza formarea mucegaiului si inrautateste climatul din locuinta. Stiai ca in cazul umiditatii crescute, temperatura corpului se regleaza mai greu? Corpul nostru este capabil sa scada temperatura proprie prin transpiratie. Umiditatea marita afecteaza aceasta functie.
Utilizarea unui higrometru
Un higrometru (numit si umidometru) este un instrument de masurare a umiditatii aerului. Medicii de specialitate recomanda ca valoarea umidiatii in spatiul de lucru sau locuit sa se incadreze intre 40 si 55 %. In spatiile de locuit, umiditatea sa fie mai scazuta, mai ales in dormitoare, pentru un climat optim si un somn odihnitor. In bai, umiditatea este in mod normal ceva mai crescuta.
Motivele unei umiditati crescute
Intr-o casa avem multiple surse care produc sau favorizeaza un climat umed:
- spalarea hainelor
- plantele de interior
- dusul si baia
- temperatura scazuta
- gatitul
- materialele folosite la constructia casei
8 trucuri si metode de a reduce sau controla umiditatea
  1. Ventilatia naturala corecta
Pentru a reduce umiditatea trebuie sa aerisesti prin formarea curentilor de aer si nu prin rabatarea geamurilor. De 3-4 ori pe zi deschide toate ferestrele larg timp de 10 minute, astfel se formeaza curentii de aer care contribuie la o ventilatie naturala si aerisire completa si eficienta. Pentru a diminua umiditatea din dormitor, aeriseste dimineata dupa ce te trezesti, deoarece in timpul somnului, corpul nostru elimina multa apa, care se aduna in saltea, in lenjeria de pat si in aer.
  1. Bolul cu sare sau orez
Este cunoscut faptul ca sarea si orezul absorb umiditatea in mod natural. Cu 100g de sare poti dezumidifica intr-un mod ecologic o camera de 16metri patrati. O poti refolosi dupa ce o usuci in cuptor. Nu uita sa schimbi regulat sarea/ orezul.
  1. Dezumidificatorul electric
Dezumidifactorul electric este rezolvarea rapida in cazul in care higrometrul indica o umiditate excesiv de mare.
Acesta isi arata eficienta inca din prima zi de folosinta, iar aparatele profesionale pentru dezumidificare si uscare, asa cum se gasesc de inchiriat la BauRent, te ajuta sa scapi de umiditate in doar cateva zile.
  1. Dusurile scurte
Dusurile lungi si fierbinti sporesc umiditatea in locuinta. Poti preveni producerea umiditatii daca, dupa ce faci dus, aerisesti rapid si eficient pentru ca vaporii de apa sa fie trasi spre exterior de curentul de aer.
  1. Temperatura optima
Temperatura in casa trebuie sa fie intre 20-22 grade. Temperatura si umditatea se influenteaza reciproc. Daca mentii temperatura in limita optima vei face o alegere buna atat pentru a pastra umiditatea in limite normale, dar economisesti de asemenea la factura de gaz. Opteaza pentru un aparat modern care sa indice atat temperatura, cat si umiditatea.
  1. Izolarea termica
Pentru a reduce umiditatea din casa in sezonul rece, trebuie sa existe o izolare termica buna. Trebuie sa creezi un sistem omogen prin aerisire, incalzire si alti factori care influenteaza umdititatea. Acelasi principiu se aplica la masina. Cu cat masina este izolata mai bine, adica mai etansa, nu vei gasi semne ale umiditatii formate la geamurile ei. Ai grija deci la infiltratii si zone neetanse.
  1. Masina de spalat si uscatorul de rufe
In mod deosebit usactoarele de rufe, indragite de femeile moderne, faciliteaza producerea de umiditate in casa. Din aceasta cauza te sfatuiesc sa le faci loc intr-o incapere separata cu posibiltate de aerisire.
  1. Reducerea vaporilor de apa
Cand gatesti se produc vapori de apa, care se disperseaza in incapere. Foloseste un capac, pentru ca apa sa produca condensul pe interiorul acestuia si sa se scurga inapoi in oala. Condensul se mai formeaza pe pereti si geamuri atunci cand aerul nu circula si exista o diferenta de temperatura intre camere.
 
Redu umiditatea produsa de activitatile casnice aplicand solutiile indicate!

Contact

ADRESA:STRADA TILISCA, NR. 2SIBIU
TELEFON|: 0746.914.637
EMAIL: INFO@BAURENT.RO