Jun
Inchiriere lift pentru mobilier pentru ridicare mobila la etaj
Inchirierea unui lift pentru ridicare mobila la etaje superioare poate fi o idee buna din start.
Urcare sau coborare mobilier – mult mai usor de efectuat cu liftul de mutari
Daca ai in locuinta ta mobila veche care este grea si ti-e groaza sa te muti, avem o veste buna. Te sperie daca ai de urcat sau coborat scari inguste cu mobila grea? Te gandesti cum sa protejezi cel mai bine mobila atunci cand te muti? Exista firme specializate care inchiriaza lifturi profesionale pentru ridicat mobila la etaje superioare.
Va trebui sa te gandesti bine inainte de a incepe mutatul la noul domiciliu daca vrei sa angajezi o firma specializata cu astfel de servicii, sau daca vrei sa faci pe cont propriu toate operatiunile legate de mutarea mobilei – inclusiv ridicarea acesteia la inaltime.
Cel mai indicat este sa faci o analiza riguroasa tinand cont de riscurile implicate, efortul depus dar evident si de costurile aferente angajarii unei firme specializate sau a inchirierii unui utilaj de ridicare mobila la inaltime.
Ce este un lift pentru mobilier?
Un asemenea lift se mai numeste si ascensor pentru mutat sau lift pentru mobilier. Fata de un lift pentru materiale de constructii, asa cum il intalnim in general la constructii rezidentiale, si care are menirea de a transporta caramida, BCA si tigla la inaltime pe placa superioara sau chiar pe acoperis, liftul pentru mobila este prevazut cu o platforma de suprafata mai mare, avand laturile pliabile. Acestea pot fi indreptate in functie de spatiul necesar la locul unde se efecuteaza mutarea. Un asemnenea ascensor pentru mobila are capacitatea de ridicare sau coborare mobila si electrocasnice pe plan vertical sau pe plan oblic – inclinat.
Practic, rolul liftului pentru mutari se pozitioneaza pe strada sau pe trotuar si are destinatia de a transporta la inaltime pe o platforma dreapta mobila, frigidere, combine frigorifice, instrumente grele – pian, aparate de climatizare, piscine, inclusiv obiecte voluminoase sau grele. Acestea pot fi introduse in casa fie prin balcon sau pe o fereastra.
Asadar, liftul de mobila este un utilaj care actioneaza din exterior. Inaltimile la care ridica un astfel de lift pot varia foarte mult, ele ajungand azi la inaltimi de pana la 30 de metri – echivalentul etajului 7. Spre deosebire de alt utilaj de ridicare – autoscara – elevatorul de mobila are capacitate de ridicare mult mai mare si anume sarcina maxim admisa variaza intre 300 si 400 de kg, fata de 165 de kg cat poate ridica maxim auto-scara obisnuita.
Daca te vei decide sa inchiriezi un astfel de lift pentu mobilier, fara a angaja o firma de mutat mobila specializata, iti recomandam sa fi prevazator si sa ai cel putin 2 persoane care aseaza mobila grea pe platforma jos si cel putin 2-3 persoane care vor prelua mobila la inaltime si o vor duce in casa pe pozitia finala.
Unde se merita sa folosesti un astfel de ascensor pentru mobila?
Daca te afli in faza de planificare a unei relocari de domiciliu sau birou, iar casa ta e plina de obiecte de antichitate, mobilier valoros pe care eviti sa-l deteriorezi, face sens inchirierea unui lift pentru mobilier. Nu conteaza daca vorbim de faptul ca inchiriezi un apartament sau apartamentul nou este achizitionat recent. Chiar si in casa noua, spatiul prevazut pentru trepte este foarte stramt, sau usile pot fi prea inguste. Cu totii stim ca in manevrarea de mobila, cel mai relevant este ca mobilierul valoros si antic sa fie miscat cat mai putin. Cu cat se manevreaza mobila mai rar, cu atat mai bine.
Daca imobilul de unde iti vei muta mobila are casa scarilor foarte stramta sau daca mobila trebuie coborata de la mansarda – o sa ai mult de furca. Gandeste-te cum vei cobora suportul de pat sau somiera, canapeaua sau coltarul. Astea sunt piese de mobila voluminoase si grele. Daca efectuezi mutarea in regie proprie o sa ai nevoie de muschi si spate tare. Daca apelezi la o firma de mutat mobila, o sa realizezi ca personalul care se ocupa cu caratul mobilei are aceeasi problema chiar daca au experienta indelungata in mutat obiecte grele. Toate partile implicate in mutare vor fi multumite daca vei inchiria un lift pentru mobilier iar mutatul va avea loc mult mai rapid si mai sigur – chiar fara accidentari care de multe ori nu se pot evita, ca sa nu mai vorbim de pagube produse la casa si pereti. Reparatia casei scarilor, a treptilor sau a balustradelor poate fi la urma urmei mult mai costisitoare decat inchirierea unui astfel de utilaj de ridicare – asta doar daca nu cumva planificai sa repari vechile stricaciuni in acelasi timp cu cele noi.
Un alt motiv pentru folosirea elevatorului de mobilier sint componente scumpe cu greutate mare spre exemplu transportul si aseazarea unui pian greu. Cu totii am vazut poze si filmulete cu un pian agatat cu centuri in carligul unei macarale. Aici riscul este fie sa alunece breteaua de pe pian, fie sa se ruta chinga sau mai rau, cand pianul sta agatat in carlig, centurile de prindere il pot strange si il pot strica iremediabil. Ar fi pacat sa vezi pianul construit in 1870, primit mostenire de la strabunica ta, tandari in fata blocului. Pana acum nici un pian nu a reusit sa sfideze forta gravitationala, insa cu siguranta orice pian se poate ridica la inaltime sau poate fi coborat de la etaj in siguranta cu ajutorul unui lift special ca al nostru. Dulapuri vechi sau comode, sifoniere sau alte piese scumpe pot fi elevate cu ajutorul unui ascensor special pentru mobilier. Niciodata nu exista garantie 100% in procesul de relocare, insa sansele ca mobila sa ajunga in aceleasi conditii la noul domiciliul sunt mult mai mari decat daca ai folosi metode improvizate: eventual 2 muncitori vor aseza piesele pe platforma elevatoare. Aceasta platforma de ridicare va transporta piesele aranjate incet la etajul dorit urmand sa fie descarcate de 2 sau mai multi muncitori, in functie de greutatea pieselor.
Cat costa inchirierea unui elevator pentru mobilier?
Daca cauti sa inchiriezi un utilaj de ridicare – lift de mobila – pune pe hartie costurile aferente: Cat costa chiria pe cateva ore, cat costa inchirierea deserventului care va manevra aparatul de ridicare – cat costa ziua de mutat si care sunt riscurile de sanatate la care te expui daca o iei pe scari in sus cu combina frigorifica sau cu piscina pentru penthouse care pot avea greutate si de 170 de kilograme. Pretul de inchiriere a unui lift de mobila poate varia destul de mult, incepand de la 120-130 ron /h, putand ajunge si la 250 lei pe ora. Relevanta este si inaltimea la care se transporta piesele dar si volumul de lucru, locul unde se pozitioneaza liftul, etc. Daca optati pentru inchiriere fara manevrant, pretul nu este deloc mare, undeva in jurul a 90 eur/5 ore, sau 175 eur pentru toata ziua.
Cu siguranta ca unii vor incerca sa efectueze mutatul pe cont propriu – nu condamnam pe nimeni pentru asta – dar multi apeleaza la inchirierea unui astfel de echipament sau chiar la angajarea unei firme de mutari pentru a avea cat mai putine batai de cap.
- Category: Nacele
- Tags: Tags: lift mobila, lift mobilier, nacela, utilaje ridicat