Mar
Nacela autopropulsanta vs nacela Push Around
Fiecare firma de constructii sau din industrie cocheteaza la un moment dat cu ideea achizitiei unei nacele autoridicatoare. Aceasta nu este neaparat o idee rea, insa intrebarea cea mai mare este daca alegi sa optezi pentru o nacela autopropulsanta sau pentru o nacela Push-Around.
Nacela Autopropulsanta
Nacela cu autopropulsie este echipamentul care este echipat cu unul sau mai multe motoare de deplasare (motor termic, electric, motor pe benzina, etc). Acest motor faciliteaza miscarea nacelei dintr-un punct in altul, chiar si cand mecanismul de ridicare este actionat. Pe traseul de deplasare pot aparea foarte usor rampe cu inclinatie, borduri mici sau chiar teren denivelat. Exista nacele cu tractiune pe toate 4 rotile, toate fiind roti tragatoare, exista utilaje la care trag doar 2 roti. Nacela autopropulsata se ridica de regula la inaltimi mai mari, fata de o nacela push around, oferind mult mai multa productivitate intr-un timp mai scurt.
Nacela Push Around
Acest tip de nacela inlocuieste o schela mobila de interior sau exterior. Mecanismul de ridicare poate fi hidraulic cu actionare electrica insa sistemul de autopropulsie lipseste. Acest utilaj este unul low cost, deplasarea facandu-se prin impingere sau prin tragere. Mentionam tot aici ca efortul necesar pentru miscarea nacelei este foarte redus. Dificultatile apar la aceasta nacela atunci cand apar denivelari sau teren inclinat. Intrucat echipamentul nu este prevazut cu motor de deplasare, lipseste si dispozitivul de franare. Rotile se blocheaza manual spre a impiedica alunecarea. Nacele PushAround se folosesc in spatii restranse unde inaltimea la care trebuie sa ajunga muncitorii nu este mare – 2-6 metri. Aceasta se descarca din camion sau din dubita si se poate pozitiona direct in locul in care trebuie sa va desfasurati activitatea. Masa proprie redusa a utilajului permite urcarea acesteia la etaje superioare fara a fi necesara folosirea unui ascensor de marfuri.
Selectia nacelei ar trebui facuta dupa mai multe criterii
Inaltimea de ridicare:
Cel mai important criteriu in selectia unui utilaj de ridicare este inaltimea la care acesta trebuie sa se ridice. Daca vorbim de inaltimi mai mari de 6.5 metri, atunci clar solutia cea mai buna este data de o nacela autopropulsata. Daca inaltimea de lucru este mai mica si spatiul de lucru este restrans, spatiu depozitare negeneros, puteti merge pe mana unui utilaj de tip Push Around.
Aplicatia la care doriti sa folositi nacele
Ambele tipuri de nacele – nacela cu autopropulsie si nacela Push Around sunt destinate pentru facilitarea accesului la inaltime, fiind necesare si utile pentru a preveni accidentele de munca care se pot intampla in lucrul la inaltime. Acestea pot fi folosite atat de firme de constructii, firme de amenajari exterioare sa interioare, firme de instalatii, firme de mentenanta cladiri si spatii verzi, companii de curatenie, echipe de inventariere, firme de publicitate, hoteluri, spitale, institutii publice, etc. Nacela se poate folosi atat la lucrari de spalare a ferestrelor cat si la zugravirea peretilor, repararea tavanelor la inaltime, etc.
Bugetul de investitie – Pret cumparare nacela autopropulsanta
Oricand bugetul de achizitie pentru un utilaj este mic, spectrul de echipamente care intra in discutie este redus la cateva modele. Foarte multi cumparatori se rezuma la buget. In fiecare zi auzim fraze de genul: “Folosesc nacela foarte rar, poate o singura data pe luna pentru schimbarea becurilor arse sau pentru reparatii curente la podul rulant din sectia de productie, prin urmare caut o nacela ieftina”. Este adevarat ca poti obtine un utilaj performant chiar si la un buget redus. Scump nu inseamna intotdeuna util! Bugetul este un criteriu care ar putea inclina balanta fie spre un utilaj autopropulsat sau spre o nacela Push Around!
- Category: Nacele
- Tags: Tags: nacela, nacela autopropulsanta, nacela autopropulsata, nacele