Jan
Uscare pereti folosind dezumidificator electric profesional
In continuare, raspundem catorva intrebari care se ivesc frecvent in legatura cu domeniul de uscari si dezumidificari:
Cat dureaza procesul de dezumidificare?
Depinde! Care sunt factorii determinanti?
Sa facem mai intai diferenta:
– Uscare naturala, prin eliminarea umezelii in mediul ambiental respectiv mediul inconjurator
– Uscare fortata, prin intermediul aparatelor de uscare profesionale
Uscare constructii noi:
Umezeala de santier, provocata de fabricarea betonului, mortarului, Gipsului sau a apei, sau provocata de intemperii (ploaie sau zapada)
Uscare constructii vechi dupa renovarea zidurilor sau dupa inundatii:
– Spargere tevi si conducte de instalatii: tevi de alimentare cu apa, conducte de canalizare, tevi de incalzire, sau instalatie defecta de incalzire in pardoseala
– Pagube provocate de inundatii, infiltratii de apa datorate ploilor abundente
– Ziduri afectate de igrasie, umezeala si mucegai
Perioada de uscare depinde de urmatorii factori:
– Tipul si umiditatea materialelor de constructii folosite (implicit si grosimea sapei, a betonului sau a tencuielii)
– Gradul de umiditate general
– Marimea suprafetei de uscat (mp) respective volumul incaperii (mp)
– Temperatura ambientala si de exterior
– Umiditatea aerului in interiorul respectiv in exteriorul cladirii
– Conditii de aerisire
– Conditii de intemperii
Uscarea constructiilor noi:
In cazul cladirilor noi, coeficientul de umiditate este mai mare decat in cazul cladirilor vechi ( in cazul in care nu exista infiltratii de apa la cladirile vechi). Pe de o parte, materialele de constructii folosite elimina umezeala doar intr-un timp indelungat, iar pe cealalta parte, izolarea cladiriilor noi, impiedica eliminarea umezelii din pereti si din aer.
Folosirea echipamentelor profesionale de uscare s-a impus vis a vis de uscarea prin caldura, datorita consumului redus de energie (redus cu aproximativ 20%). In acest fel, diversele faze de constructie se pot planifica mult mai exact.
Betonul proaspat turnat are in compozitie intre 200 si 300 de litri de apa/metru cub.
Sapa cu grosimea de 4cm, contine aproximativ 800 litri de apa pe o suprafata de 100 mp, rezultand aproape 200 litri de apa /m3. Sapa conventionala din beton, contine cu pana 20% mai putina apa.
Sapele si toate materialele de constructii minerale, elimina apa din compozitie in aerul ambiental. Timpul de uscare pe cale naturala pentru tencuiala sau pentru sapa autonivelanta se poate determina folosind urmatoarea forumula (care este valabila doar sub premiza de uscare optima (temperature, umiditatea aerului, intemperii, conditii de aerisire).
Cat timp dureaza uscarea sapei fara interventia tehnica?
Mai jos aveti formula:
Timpul de uscare a unei sape, este de 1 saptamana per centimetru grosime. Incepand cu cel de-al cincelea centimetru, timpul se calculeaza la patrat. La o grosime de sapa de 7cm, rezulta urmatoarea formula de uscare: 4 cm = 4 Saptamani necesare uscarii 5-7 cm = 3 cm la patrat 3×3 = 9 saptamani; 9+4=13; in total 13 saptamani plus 1 saptamana de repaus. La o sapa cu grosimea de 6cm, timpul de uscare ar fi de 8 saptamani (plus pauza 1 saptamana), Observam ca pentru o diferenta de doar 1 cm grosime (7cm in loc de 6cm), perioada de uscare urca de la 8 la 13 saptamani.
Uscarea zidurilor sau uscare pereti, a tencuielii si a sapei, dupa perioada de odihna sau in perioada de incalzire, poate fi scurtata la 2-3 saptamani, in cazul in care se foloseste combinatia corespunzatoare de echipamente de uscare si de dezumidificare. Factorul cel mai important este urmatorul: Nu trebuie sa incalziti luni la rand pentru uscarea cladirii! Insa ce se intampla cu incalzirea?
In cazul in care optati pentru incalzire, fara dezumidifi
care, este necesara aerisirea spatiului – intrucat umiditatea trebuie eliminata din casa! Dezavantajul este evident: aerul circulat in anotimpul rece este uscat insa este si rece. Din cauza ca umiditatea se elimina doar din aerul incalzit, este necesara incalzirea, ceea ce ridica factura de incalzire. Totodata, nu recomandam in aceasta faza folosirea de incalzitoare pe gaz.
Ce facem vara? Se poate renunta la incalzirea tehnica in perioada anotimpului cald?
Bineinteles ca aerisirea incaperilor favorizeaza procesul de uscare pereti, insa mare atentie: Doar daca conditiile interioare si exterioare sunt prielnice: Tocmai in perioada verii, santieristii se asteapta la o uscare eficienta si rapida la temperature de peste 20°C. Cu toate ca exista posibilitati nenumarate de aerisire, uscarea pare un proces interminabil ca sit imp, mai ales in cazul sapei. Motivul este cat se poate de simplu: umiditatea aerului pe timpul verii este mult mai mare decat in anotimpul rece! Sub pretextul legilor naturale, aerul cald de afara nu reuseste sa capteze umiditatea din casa, deoarece aerul cald de vara este saturat de umiditate. In cazul beciurilor sau a pivnitelor cu temperaturi de 10-15°C, este mult mai dramatic. Aerul cald de vara, patruns in spatii inchise cu temperaturi mai scazute, formeaza condensul pe peretii pivnitei sau a subsolului, favorizand mucegaiul. Acesta, in conditii prielnice se poate forma in maxim 10 zile.
Economisiti timp si bani prin serviciile noastre de uscare pereti profesionala!
Doar prin masurarea gradului de umiditate cu aparate speciale (chiar si materiale de constructii multistratificate) si prin folosirea de aparate profesionale de dezumidificare si uscare este posibila o uscare eficienta, ieftina si rapida.
Pentru fiecare constructor, timpul redus de constructie inseamna bani economisiti. Prin folosirea aparatelor noastre, puteti prinde un avans de uscare cuprins intre 30-50% fata de metodele conventionale si improvizate de uscare. Astfel puteti planifica mai exact activitatile de pe santier care se vor face de catre alti meseriasi. Folosind echipamente de dezumidificare si uscare profesionale, beneficiarul constructiei economiseste bani. Acesta nu mai trebuie sa prelungeasca perioada de chirie si se poate muta in casa nou construita fara interziere, conform planului. Nu in ultimul rand,un spatiu de locuit uscat poate conferi un nivel de confort si de liniste pentru toata familia
Uscare pereti dupa inundatii
Un imobil care a fost inundat o perioada mai lunga, un metru cub de zid, preia in conditii normale aproximativ 360 de litri de apa. In cazul in care stratul de apa este cuprins intre 5 – 10cm, iar perioada de inundatie este de 1 saptamana, va trebui sa luam in calcul o perioada de uscare tehnica cuprinsa intre 20 – 30 de zile calendaristice. In cazul in care subsolul a fost inundate in intregime, in functie de materialele de constructii, va trebui sa planificati o uscare tehnica cuprinsa intre 30 – 60 de zile calendaristice. Optand pentru o uscare naturala rezultata prin aerisire si incalzire, zidurile care au fost inundate ar avea nevoie de multe luni pentru uscare pentru a elimina umiditatea. In acest timp va trebui sa luati in calcul mucegaiul care se va forma. Recomandarea noastra este: Inchirierea unui dezumidificator profesional va poate ajuta repede si ieftin sa scapati de umezeala din casa.
Uscare si dezumidificare ieftina si de scurta durata!
Solicitati acum o oferta speciala conceputa pentru situatia dumneavoastra!
- Category: Dezumidificatoare
- Tags: Tags: eliminare umezeala, inchiriere dezumidificator, mucegai pe pereti, uscare pereti